top of page

Družstevní marketingové sdružení České Republiky, DMS ČR

Valná hromada DMS ČR schválila na svém lednovém jednání přijetí patnáctého člena sdružení, kterým je nově Bytové družstvo Družba z Ústí nad Labem.

Celkový počet bytů ve správě členských družstev sdružení stoupl na 140 tisíc.

DMS ČR sdružuje velká bytová družstva, která poskytují komplexní služby správy společných částí bytových domů a řadu dalších služeb nejen svým členům, ale i dalším bytovým korporacím (společenstvím vlastníků jednotek a bytovým družstvům).

Mezi hlavní cíle sdružení patří snaha o prosazení služby „hlídacího psa“ pro sledování pohybů v katastru nemovitostí ve prospěch společenství vlastníků jednotek, vyjasnění pravidel GDPR v oblasti správy bytových domů, promítnutí požadavků evropské unie na sledování spotřeb tepla, případně dalších energií či médií, a jejich lepší monitoring v zájmu úspory nákladů pro uživatele bytů nebo sjednocení metodiky uplatnění DPH v oblasti správy bytových domů.

DMS ČR podporuje snížení daňového zatížení při pořízení nemovitosti, především možnost odečtení podílu na úrocích zaplacených družstvem za úvěr na pořízení bytového domu členem bytového družstva, snížení DPH u novostaveb nebo zrušení daně z nabytí nemovitosti jako druhého zdanění již jednou zdaněných peněz daňového poplatníka a zájemce o vlastní bydlení.


6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page